Bilindiği gibi css'de nesneleri yanyana dizebilmek için float:left komutunu kullanırız.Bu komutun yanında floatın diğer aldığı değerlerde dahildir.Fakat art ardına gelen divler ve bunların float left parametreleri bizim kod yapımıza etki edecek ve istediğimiz yapıyı alamayacağız.Nasıl bir etki? diye sorucak olursak, örneğin iç içe giren divler, nesneler gibi.
Tam bu kısımda clear both komutu bizim yardımımıza yetişiyor.
Clear both kendisinden bir önceki float parametresini temizler ve kendisinden sonraki gelen nesneyi temiz bir yolda tutar.Yani kısaca clear both komutuna float temizleyici diyebiliriz.
Clear Both Nasıl Kullanılır Örneğiyle Anlatalım
Yukarıda örnekte gördüğümüz gibi bir yapımız var diyelim eğer bu iki float parametresini taşıyan nesnelerimizden sonra gelecek nesnelerimizin diziliminde bir problem yaşamamak için clear both kullanmalıyız.
Çağrı OZ
4 yıl önceİlla 2 taraflı float kullanıncamı clear yapammız gerekiyor yoksa sadece float left yada right diyincedemi yapmamız gerekiyor
Emre Ceyhan | Admin
4 yıl önceMesela float:left taşıyan bir div'imiz var. Bundan sonra gelecek elemanların bu divden etkilenmemesi için, ya clear:left ya da clear:both kullanabilirsiniz. Clear:both hem float:left'i hemde float:right'ı kapsar.Ondan sonra gelen elemanların daha düzgün bir şekilde olmasını sağlar.